Genel

Manisa CBÜ’den kanserle mücadele paneli | Giderek artan sağlık problemi

Manisa CBÜ’den kanserle mücadele paneli. Panel, MCBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı’ndan Doç. Dr. Atike Pınar Erdoğan moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Panele MCBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artuner Deveci ve MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Cüneyt Balcıoğlu ve öğretim üyeleri ve davetliler katıldı.

Tıp Fakültesi Dekanı Artuner Deveci’nin açılış konuşmasının ardından konuşan Doç. Dr. Atike Pınar Erdoğan, her yıl düzenlenen etkinlikler sayesinde kanserle mücadelede başarının arttırılmasının hedeflendiğini söyledi. Doç. Dr. Erdoğan, “Kanser, dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de giderek artan bir sağlık problemi haline gelmiş ve bireyler üzerinde maddi ve manevi yük oluşturmaktadır.

Toplumsal bilinç ve farkındalık vurgusu

Bu önemli sağlık sorununa dikkat çekilmesi, toplumun bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası olarak belirlenmiş olup her yıl düzenlenen etkinlikler sayesinde kanserle mücadelede başarının arttırılması hedeflenmektedir.” dedi.

Panelistlerden Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Erol Ozan tarafından “Kanser Hastalarına Psikolojik Destek Yaklaşımları” Hafsa Sultan Hastanesi Diyetisyeni Hale Aslantaş tarafından “Kanser Hastaları için Güncel Beslenme Önerileri” başlıklı konuşmalar yapıldı.

Panelde meme kanseri tedavisini tamamladıktan sonra başarıyla meslek hayatlarına devam eden iki güçlü örnek olarak MCBÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Pınar Arpacı ve Bornova Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yelda Yiğit de kanser hastalarına umut veren konuşmalarını gerçekleştirdi.

Benzer Gönderiler
Onay

Paylaş
Yazar
Onay

Recent Posts

Alaşehir’de üretici zeytine yöneldi |Çiftçi, üzümleri söküp yerine zeytin dikiliyor

Alaşehir'de üretici zeytine yöneldi. Manisa'nın Alaşehir ilçesinde dünyaca ünlü Sultaniye üzümüne alternatif ürün arayışında olan…

1 ay önce

Manisa’da 20 milyonluk yardım | 12 bin aileye yardım eli

Manisa’da 20 milyonluk yardım. Türk Kızılay Manisa il merkezi ve ilçe şube başkanlığı ekipleri, Ramazan…

1 ay önce

Manisa’da Uzmanından kanser taraması uyarısı | erken tanı çok önemli

Manisa’da Uzmanından kanser taraması uyarısı. Manisa Şehir Hastanesi Tıbbi Onkoloji Hekimi Doç. Dr. Engin Kut,…

1 ay önce

Manisa’da Kadın istihdamı için işbirliği protokolü |İmzalar törenle atıldı

Manisa’da Kadın istihdamı için işbirliği protokolü. Manisa Valisi Enver Ünlü, kadın istihdamını arttırmak amacıyla özel…

2 ay önce

Manisa’da kuzugöbeği bereketi | Yağmurla ortaya çıktı

Manisa’da kuzugöbeği bereketi. Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde geçtiğimiz gün etkili olan yağmurun ardından dağlarda lezzetiyle çok…

2 ay önce

Manisa’da seçim güvenliği toplantısı yapıldı | Güvenlik üst düzeyde olacak

Manisa’da seçim güvenliği toplantısı yapıldı. Manisa’da 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler…

2 ay önce